ποιοι είμαστε

 

Στην οδό Φερών 5 & Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας, ένα λεπτό από το σταθμό της πλατείας Βικτωρίας, διατηρώ το εργαστήριο φυσικοθεραπείας & εφαρμοσμένης άσκησης.

Από το 2007, στο χώρο αυτό, γίνεται εφαρμογή της 20ετούς εμπειρίας μου και γνώσης, στα θέματα της φυσικοθεραπείας σε ορθοπαιδικά, νευρολογικά και αναπνευστικά περιστατικά. Γίνονται θεραπείες που αφορούν στις ανάγκες του κάθε ασθενή, με τα κατάλληλα μέσα, ανάλογες της φυσικοθεραπευτικής και ιατρικής του αξιολόγησης.

Εφαρμόζονται εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης σε ασθενείς με καρδιοαγγειακά, μυοσκελετικά, νευρολογικά και αναπνευστικά νοσήματα, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς τους. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα, να ακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλεται και επιθυμούν.

Στο εργαστήριο γίνεται επίσης, εφαρμογή εναλλακτικών μορφών θεραπειών προς ανακούφιση του σωματικού πόνου και επαναφοράς της ψυχικής ηρεμίας και γαλήνης του οργανισμού.

Η ενασχόληση μου με τη φυσικοθεραπεία ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η πορεία και η εξέλιξη των σπουδών μου σε συνδυασμό με την κλινική πρακτική και εξάσκηση του επαγγέλματος, μου έδωσε τη δυνατότητα να στέκομαι με εμπειρία και σεβασμό στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Παράλληλα η 5ετής, από το 2004, ενασχόληση μου και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Καρδιοαναπνευστικής Δοκιμασίας Κόπωσης, σε ερευνητικό και πρακτικό επίπεδο, μου έδωσε τη δυνατότητα της κατάρτισης σε εξειδικευμένα προγράμματα αποκατάστασης ασθενών με καρδιοαγγειακή νόσο. Η συνεργασία αυτή εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα σε θεωρητικό επίπεδο.

Η συμμετοχή μου σε εξειδικευμένα τμήματα του συλλόγου φυσικοθεραπείας και σε σεμινάρια για ειδικές παθήσεις και μεθόδους, καθιστούν τις υπηρεσίες του κέντρου υπεύθυνες και αποτελεσματικές. Ανάλογες συμμετοχές, προσδίδουν γνώση και υπευθυνότητα στη συνεργάτιδα του φυσικοθεραπευτηρίου, Κατερίνα Βακονδίου

 

 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
logo-adobe-pdf